Säsongspremiär!

Den 1 mars har kontoret/Laxahuset öppet 06.00-16.00.

Äntligen fiskepremiären 1 mars! Vi firar fiskets öppnande med öppningsceremoni och fisketävling i Lagan och Nissan samt mellan åarna Lagan och Nissan. Traditionen lockar inte bara lokala sportfiskare, som längtat i flera månader och tagit ledigt från sina jobb för att kunna fiska denna dag, utan även långväga gäster och alla är så välkomna.

Spänningen stiger för varje dag innan premiären. Blir det sportfiskarna i Laholm vid Lagan eller i Halmstad vid Nissan som lyckas få den första blanköringen på kroken? Var och vem tar den största blanköringen enligt K-värde mellan 06.00 och 16.00 den 1 mars? Prestigefyllda utmärkelser och priser delas ut till åarna som representeras av kommunerna och till individuella sportfiskare som har vinnande fångster för Lagan respektive Nissan.

Nytt från föregående år, i duellen, är att under våren förlängs tävlingen med i vilken å den första laxen tas för säsongen. Antingen stannar vandringspriset i staden som tog hem första öringen eller så går priset över till den andra staden. Lagan tog första Laxen förra året (2017) - så just nu står den fina Laxtrofén i Laholm. Frågan är – Hur länge blir trofén kvar i Laholm?

En riktig sportfiskare kan se skillnad på en blanköring och en besa-öring. Vad är då skillnaden på Blanköring (nystigen öring i god kondition) eller besa-öring (utvandrande efter lek i dålig kondition)? Se på www.relaxfishingsweden.com samt hur tävlingen går till och vad som gäller.

Program 1 mars 2018
06.00-09.30 Fisketävlingen pågår för alla som löst fiskekort i respektive å och mellan Nissan och Lagan. Så snart det blir fångst - efter gällande regler - rapportera in den till angivna telefonnummer i tävlingsreglerna för att det ska bli vinst!

09.30-09.55 Tävlingen pausar kl.09.30 för de som fått fångst. Fångster tas till invigningsplatserna vid respektive å för godkännande av tillsyningsmännen, innan de presenteras under invigningsceremonin som startar klockan 10.00. Har vi vinster vid denna tidpunkt kan prisutdelning ske under invigningsceremonin.

10.00-10.20 Invigningsceremoni vid Nissan och vid Lagan med öppningstal, korta intervjuer med olika representanter för Team Nissan och Team Lagan. (mer spikat program kommer närmare premiären på www.relaxfisingsweden.com) Tävlingsresultatet presenteras om det fångats godkänt öring. Den kommun vars lag vinner - får hissa sin egen kommunflagga på plats. Den å vars lag förlorar får hissa den vinnande kommunens flagga.

Prisutdelning vid ceremonierna av Laholms Laxfiske samt sponsor för Lagan samt Nissans Laxfiske tillsammans med sponsor för Nissan.

(Med reservation för eventuella nödvändiga ändringar i program)

Hjärtligt välkomna att fira invigningen med oss!

OBS! Invigningen vid Lagan är ändrad till Gröningen i Laholm vid Laxahuset och i Halmstad på kajen mellan Sjömanskyrkan och Hallandsposten!
Lös gärna fiskekort och var med och fiska för vilken av åarna du vill!

Sponsorer och evenemangets partners: Relax Fishing Sweden, Wittlocks Sportfiske, Laholms Sportfiske, Halmstad Kommun, Laholms Kommun, Nissans Sportfiske, Laholms Laxfiske.

Regler

Nyhetsarkiv

Senaste nyheter