2022 års fototävling avgjord

Foto: Vinnaren Stefan Sjöstrand

Årets fototävling med bilder från fiske i Lagan är avgjord. Stefan Sjöstrand från Hässleholm vann förstapris bland 29 bilder. Stefans stämningsbild från Lagaoset lockar definitivt till fiske i Lagan, som var ett av kraven i tävlingen. Fiskekorten till första, andra och tredjepristagaren skänks som vanligt av Laholms Laxfiske.

Juryn tyckte om linjespelet och de kontrasterande färgerna i den genomtänkta kompositionen. Stefan fiskar ganska regelbundet i Lagan eftersom han har ett fritidshus i Mellbystrand. Han spinnfiskar oftast och får havsöring men en och annan horngädda och makrill har också krokats i mynningen. Stefan får ett årsfiskekort i Lagan 2023, en Laholmsryggsäck och badhandduk.

Foto: 2:an Takeshi Enomoto

Takeshi Enomoto har deltagit flera gånger och är bra på att fånga den stillsamma känslan utmed ån och ofta med enkla färgnyanser. Han vinner ett tredagarskort till fiske i Lagan 2023, en ryggsäck och badhandduk.

Foto: 3:an Therese Svanberg

Therese Svanberg har fångat en fiskare utvadad i Lagan och stämningen för tankarna till en brittisk å där stämningen är total. Therese vinner ett dagsfiskekort, ryggsäck och badhandduk.

Foto: 4:an Joakim Wisbrant

Joakim Wisbrant har flugfiskat i Jises pool (fiskesträcka) berättar han och bilden är tagen under Laxadagen 2022. Genom vinkeln känner vi oss som fiskaren bakom flugspöt och vi längtar redan efter fiskesäsongen 2023. Härlig dramatik med solbelysta stränder och tunga regnmoln i fonden. Vi skickar en ryggsäck och badhandduk till Joakim.

Foto: 5:an Margit Hollstein
Foto: 5:an Margit Hollstein

Margit Hollstein har även hon fångat ljuset vid Lagans mynning. Här är det total fototapet som gäller och de båda fiskarna badar i ett orange ljus av den nedgående solen. Vi kan bara hoppas att fiskelyckan följde våra tyska vänner där vid åns mynning. Vi skickar en ryggsäck och badhandduk till Margit i Tyskland.

Ovanstående bidrag får också sina bilder som vykort.

Grattis alla!

Mer info:
Laholms kommun (fototävling)